Selecteer een pagina

Toe maar, dacht ik toen ik dit artikel las. Okay, ik grapte vroeger ook wel eens dat ik werkte in de hoernalistiek, want ja, ik schreef ook over bijna alles voor geld. Maar om nou alle journalisten op de Wallen van de journalistiek te plaatsen, nee, dat vind ik een beetje te goedkoop. Wel duidelijk: er is een stroming binnen de journalistiek die maar lastig kan wennen aan de nieuwe wereld.

Prima als jij je zo braaf en hardnekkig opstelt als cleane journalist, maar dat geeft je niet het recht anderen te veroordelen die tussendoor wel eens vreemd gaan. Om wat redenen dan ook.

En echt, zuiver onafhankelijke journalistiek, die bestaat toch helemaal niet. Luister maar eens hoe ze in Amerika op FOX News en CNN dezelfde verkiezingsitems behandelen. Leg ook maar eens de De Telegraaf, Trouw en Volkskrant naast elkaar.

Show Buttons
Hide Buttons