Selecteer een pagina

Vorig jaar juni was het. Ik kreeg een vraag van Kees Smit Tuinmeubelen. ‘Kun jij een offerte maken voor het schrijven van een boek over ons 80-jarig bestaan’.

Even later begin ik een reis en kijk ik mee over de schouder van een jongetje van 16 uit de Bornerbroeksestraat in Almelo. Hij is de jongste bediende van het bekendste warenhuis van de stad en weet nota bene in korte broek zijn 7 jaar oudere cheffin te versieren.

Tijdens de oorlog beginnen ze voor zichzelf. Zij runt de winkel in galanterieën aan huis, hij gaat als verkoper langs bij de mensen thuis. Eerst met paard en wagen, later met een Tempo Matador. Als steeds meer mensen automobielen krijgen, concentreren ze zich op de eigen bazaar in huishoudelijke artikelen die uitgroeit tot de grootste tuinmeubelverkoper van ons land. Hoe en waarom tuinmeubelen? En wat is het succes van het bedrijf? Dat kun je lezen in het boek ‘Kees Smit Tuinmeubelen Samen 80 jaar’. 

Zaterdagmiddag is dat boek aangeboden aan alle medewerkers. Ietsje eerder was ik bij de uitreiking van de eerste exemplaren.

Iedereen binnen Kees Smit: dank voor het vertrouwen en vooral de warmte die ik ontving tijdens het schrijven van het boek. Veel anekdotes en verhalen, ze zijn onvergetelijk. Kees Smit zit in mijn hart.

Show Buttons
Hide Buttons