Selecteer een pagina

Een all-inclusive resort op een van de allermooiste plekjes ter wereld. Alles wat je hartje begeert, heb je voor het grijpen.

O ja, heerlijk, zo’n resort bij Tulum of op Guadaloupe. Je voelt je de held van je eigen leven. Maar al na een paar weken in zo’n gated vakantie luilekkerland, begin je toch wel een tikkie verveeld te raken en te verlangen naar de echte wereld. Wil je weer proeven van het echte leven buiten de muren van je hemelse paradijs. Daar wacht het avontuur. Daar schijnt niet alleen een gouden licht, maar leef je de echte wereld van keuzes, van conflicten, van goed en kwaad.

Niemand kan lang leven in een paradijs. Niemand houdt het vol wekenlang te lummelen in een saaie, bijna kinderlijke wereld zonder spanning en uitdaging. Het is een plaats ook die niet reëel is. Even van dat aardse paradijs genieten, okay, maar daarna wil je weer terug naar het echte leven. Wil je uit je comfort zone. In een levenslang hemels paradijs voelen we ons niet echt senang.

Kijk naar de oorsprong van de mens. Adam en Eva verbleven evenzo in een paradijs, en ook zij hielden het er niet lang uit. Ze konden niet anders dan een hap nemen van de verboden vrucht waarna ze, jippie, werden verstoten uit de Hof van Eden. Eindelijk, ja eindelijk bevrijd, want ze wilden proeven van het echte leven. Ze wilden leren over de kennis van goed en kwaad. Ze wilden een leven waarin ze zichzelf konden ontwikkelen. Waarin ze zichzelf konden ontplooien. Dat lukt je niet in een paradijs. Dat lukt je niet achter de veilige muren van je comfort zone.

Stap dan ook uit je gated community als jij je verder wilt ontwikkelen. Ga op zoek naar het conflict in jezelf. Ga de uitdaging met jezelf of je omgeving aan. Snoep van de ‘boom van de kennis van goed en kwaad’, en groei uit tot de held van je eigen verhaal.

Show Buttons
Hide Buttons